Lockaert

De voordelen van een ERP systeem

Geplaatst op

Met de steeds toenemende concurrentie op de wereldmarkt is het voor organisaties van cruciaal belang geworden om schaarse middelen efficiënter en slimmer te beheren en te gebruiken. Elke verbetering in het gebruik van middelen draagt direct bij aan de bottom line van de organisatie en zorgt voor het vereiste concurrentievoordeel ten opzichte van haar concurrenten. De rol van een ERP-systeem in een organisatie is dus kritischer en uitdagender geworden dan voorheen.

De functie van een ERP systeem

Van  een ERP-systeem wordt niet alleen verwacht dat het de juiste resource identificeert en plant voor de juiste taak, maar het moet ook zorgen voor een optimaal gebruik van resources, de werklast in de organisatie in evenwicht brengen, een voorspeld tekort aan of overschot aan resources, het werkelijke resourcegebruik bijhouden, enz. Het is moeilijk om deze nieuwe uitdagingen aan te pakken met behulp van een traditioneel spreadsheet voor resourceplanning of eenvoudige kalendertools. Het vereist een speciale tool die krachtig is en vanaf het begin is ontworpen om de schaarse middelen te beheren en optimaal te benutten en de volgende faciliteiten te bieden.

Het is belangrijk dat de tool helpt bij het identificeren van de juiste resource uit de BIG pool van resources in de hele organisatie, waar de resources aanwezig kunnen zijn in verschillende afdelingen, teams, kantoren, steden, landen, enz. Het moet mogelijk zijn om de juiste middelen uit de pool te filteren op basis van vaardigheden, opleiding, rol, beschikbaarheid, enz. Met een gecentraliseerde database in de hele organisatie zou het mogelijk moeten zijn om deze informatie met één druk op de knop te verkrijgen.

Zodra de juiste bron is geïdentificeerd, moet het eenvoudig zijn om de bron toe te wijzen aan de taak, de toewijzing aan te passen en opnieuw toe te wijzen aan een andere persoon met behulp van eenvoudige slepen en neerzetten. Dit is van cruciaal belang, vooral wanneer het ERP systeem te maken heeft met een grote pool van middelen in de hele organisatie.

Voorwaarden van een goed ERP systeem

Het gebruik van de middelen moet gemakkelijk beschikbaar zijn, zodat de middelen met te hoge toewijzingen en te lage toewijzingen gemakkelijk kunnen worden geïdentificeerd. Zo kunnen nieuwe werkzaamheden worden toegewezen en kunnen bestaande werkzaamheden gemakkelijk worden overgeheveld naar andere middelen binnen de organisatie. Dit vergemakkelijkt een optimaal gebruik van de middelen met een evenwichtige werklast, wat uiteindelijk de winstgevendheid van de organisatie ten goede komt.

Op basis van de vraag en het aanbod van middelen moet de tool in staat zijn om nauwkeurig te voorspellen of er sprake is van een overschot of tekort aan specifieke soorten middelen op basis van vaardigheden, rol, afdeling, team, locatie, enz. Dit is van cruciaal belang voor het inhuren van het juiste aantal resources met de juiste capaciteit op het juiste moment en voor het opleiden van het huidige personeel. Deze faciliteit is cruciaal voor een organisatie om snel te kunnen reageren op veranderende marktomstandigheden.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden