Lockaert

Interessante beroepen voor een kind van nu

Geplaatst op

Kinderen hebben vaak de meest creatieve ideeën en willen van alles worden: van politie, worstelaar, prinses tot kunstenaar. Als ouder heb je maar weinig grip op wat ze uiteindelijk worden, maar je kunt ze wel alvast inspireren en sturen om in een bepaalde richting te denken. Als jouw kindje bijvoorbeeld erg geïnteresseerd is in het bouwen van lego sets of het uitelkaar halen van een bestuurbaar autootje, dan zou je hem in de technische richting kunnen lijden. Is jouw dochter altijd bezig met kleren en make-up? Dan is de mode-industrie wel interessant. In deze blog bekijken we enkele mooie carrières die in het verschiet liggen voor jouw kind.

De techniek

In de toekomst wordt er verwacht dat er nog steeds ontzettend veel mogelijkheden zijn voor mensen met een technische achtergrond. Van ingenieur tot ICT. We worden namelijk steeds meer afhankelijk van de techniek om ons heen. We raden het dus zeker aan om je kind te inspireren voor een carrière in deze sector. Doe inspiratie op op nl-techniek.nl.

Ouderenzorg

Veel kinderen zijn erg zorgzaam. Voornamelijk meisjes vinden het leuk om voor een barbie of pop te zorgen. Wellicht dat ze het ook leuk vinden om voor ouderen te zorgen. De Nederlandse samenleving is namelijk aan het vergrijzen. Er gaan de aankomende jaren ontzettend veel mensen met pensioen, die allemaal verzorgt moeten worden. Een mooie carrière mogelijkheid voor je kind.

Leraar

Een andere carrière die erg in trek raakt is dat van docent. Er is al jaren een lerarentekort in Nederland, waardoor de werkdruk erg hoog ligt. Het gevolg is dat veel leraren een burn-out krijgen, met als gevolg dat er nog meer een lerarentekort komt. Het is een uitdagende baan en een mooie carrièrekans voor de kinderen van nu.

Geluks-/motivatiecoach

Steeds meer mensen in Nederland raken te gestrest of ongemotiveerd. Waar komt dit toch vandaan? Een reden kan zijn dat de verwachtingen te hoog liggen en de werkdruk ook. We moeten van alles en willen van alles, maar er is te weinig tijd. Er is een markt aan het ontstaan voor geluks- en motivatie coaches. Je taak is dan om mensen te inspireren en begeleiding te geven. Ook dit is een mooi beroep voor de kinderen van nu.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden