Lockaert

Je bedrijf beter in de kijker spelen

Geplaatst op

Er zijn tal van zaken die door de jaren heen hun werkzaamheid hebben bewezen als het gaat over het op de kaart zetten van een bedrijf. Je wilt dat de aandacht van je doelgroep naar jouw bedrijf gaat. De omzet vergroten blijft een van de speerpunten die ondernemers hebben. We nemen in deze blog een aantal tips met je door waardoor jij gemakkelijker je bedrijf op de kaart kunt zetten. 

Online aanwezigheid

Het laatste decennia is het steeds belangrijker geworden om als bedrijf je online aanwezigheid op orde te hebben. Het geeft een goed gevoel om te zien dat de omzet van je bedrijf met sprongen vooruit gaat puur vanwege het feit dat steeds meer mensen op je site komen en je eventuele fysieke winkel beter weten te vinden. Het is mogelijk om veel beter vindbaar te zijn via de zoekmachine van Google (die heeft toch wel zo’n beetje het monopolie op dit vlak weten te bemachtigen met de jaren). Je kunt dan het beste het optimaliseren van je website (zodat deze makkelijk vindbaar is) uitbesteden aan een online marketingbureau. 

Netwerken 

Er zijn naast alle digitale opties ook zeker nog steeds de analoge offline wereldse opties om je bedrijf op de kaart te zetten. Een van de meest belangrijke dingen die je als ondernemer kunt doen, is het netwerken met andere ondernemers. Dit is met name belangrijk om klanten te werven (zo kun je makkelijk vertellen wat je doet en men heeft er een gezicht bij) en verbonden met zakelijke partners aan gaan (bijvoorbeeld producten van producten die jij bij je diensten veel gebruikt). Dit alles gaat je zeker geld opleveren en schelen bij het investeren. 

Drukwerk en publicaties 

Wanneer je een fysiek kaartje aan iemand kan geven, zal dit een bepaalde indruk maken die langer blijft hangen dan wanneer ze een advertentie op internet voorbij zien komen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel ondernemers nog steeds gebruikmaken van visitiekaartjes. Ook publicaties als folders, stickers en ander materiaal doet het nog altijd erg goed. Geef jij een netwerkparty? Bij carddreams vind je heel veel toffe ontwerpen als het gaat om de uitnodigingen. 

Bedrukt materiaal ter promotie 

In veel situaties is het mogelijk om materiaal te bedrukken. We hebben het hier niet alleen over folders en kaartje, maar ook over gebruiksvoorwerpen, zoals bedrukte bierviltjes in de kroeg. Of wat dacht je van een geschenk voor zakenrelaties. Dat zijn allemaal dingen die ertoe doen en ze maken de omgeving waarin je zaken doet (fysiek of sociaal gezien) een stuk levendiger.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden