Lockaert

Kindvriendelijke producten

Geplaatst op

Heel veel producten en de verpakkingen er omheen zijn nog steeds niet kindvriendelijk. Vaak zijn gevaarlijke producten niet goed genoeg opgeborgen en kunnen kinderen er nog steeds bij komen. Verpakkingen kunnen zonder kinderslot gewoon geopend worden door een klein kind en kleine producten en giftige producten kunnen geconsumeerd worden door het kind. Dit willen we natuurlijk voorkomen. 

Het begint bij de verpakking

De veiligheid van een kind begint al bij de verpakking. Zo heb je bij de vitamines en medicijnen in potjes een kinderslot en ook bij een product als de Ariel 3in1 pods een systeem waardoor kinderen het product niet kunnen openen, tenzij je kind erg slim is. Ook voor producten als chloor hebben ze een kindvriendelijke product verpakking laten maken. Zo is jouw kind veel veiliger en loopt het bedrijf minder risico in dat gebied. Kijk dus als consument zijnde goed op de verpakking naar eventuele waarschuwingen. Overigens weet men wel wat er uit de buurt van kinderen gehouden moet worden tegenwoordig, dit zou eigenlijk algemene kennis moeten zijn.

Wat voor verpakking?

Een productverpakking laten maken met een soort slotsysteem is de meest gebruikte oplossing. Wil je als bedrijf zijnde zo een productverpakking laten maken is het belangrijk om het ook te testen. Kijk ook naar de soorten sloten die je in een verpakking kunt verwerken. Zo heb je op medicijn/vitamine potjes een druk-draaisysteem en de chloorflessen een knijp-draaisysteem. Kijk naar de verschillende opties die je hebt en kijk dan naar welke er het beste past bij jouw product.

Het bedrijf voor product verpakking laten maken

Je moet voor gevaarlijke producten wel een veilige product verpakking laten maken, anders loop je als bedrijf zijnde ook heel veel risico’s. Als een kind zo een wasmachine pod opeet omdat er geen slot op de verpakking zat is het bedrijf soms aansprakelijk. Zelfs als het product niet goed was opgeborgen ligt een deel schuld vaak nog bij het bedrijf omdat het product dan misschien niet aan de juiste veiligheidseisen voldoet. Dit kan zodanig ver gaan dat er een rechtszaak aangespannen kan worden en er een schadevergoeding opgeëist kan worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden