Lockaert

Wat is de beste tent voor mijn event?

Geplaatst op

Veel buitenevents vinden in de zomer plaats, maar ook in andere seizoenen zien we ze. Omdat het in ons land veel regent, hebben we vaak een tent nodig voor een buitenevent. Geen probleem, want er is genoeg keuze. Kijk mee naar de tips die we in deze blog voor je onder elkaar gezet hebben. Laat je informeren en inspireren om de juiste tent voor je event te kiezen. Een festivaltent huren is dan ineens een stuk gemakkelijker.

Keuzetips: de beste tent

Het kiezen van een tent is geen hogere wiskunde, maar er zijn wel een aantal punten die een rol kunnen spelen bij het uitzoeken van je tent. We hebben hieronder de belangrijkste voor je onder elkaar gezet:

·        Houd rekening met uw evenementruimte en locatie

Hoeveel mensen zullen er aanwezig zijn op de bruiloft of het evenement? Dat maakt nogal uit. Een te grote tent voelt vervreemdend en ongezellig, terwijl een te kleine tent een vervelende opgehokte sfeer met zich meebrengt. En misschien wil je tijdens je event ook wel dansen. Dan is het wel fijn als er voldoende ruimte in de tent aanwezig is.

·        Ondergrond op locatie

Op een stenen of betonnen ondergrond kan de tent met gewichten worden verzwaard. Wanneer de ondergrond gras is, kun je stokken in de grond steken. Zorg wel dat je weet waar de leidingen lopen onder de grond, je wilt natuurlijk niet dat je door een leiding heen slaat met een paal of stok.

·        Is de tent veilig wanneer het guur weer is?

Het zal niet de eerste keer zijn dat er ongelukken gebeuren met tenten die niet tegen guur weer konden. Daarom is het belangrijk om de weersomstandigheden goed in te schatten. Kies een extra stevige tent in een wat ruwer seizoen, dan is het allemaal een stuk veiliger.

·        Hoeveel tenten heb ik nodig?

Afhankelijk van het aantal bezoekers moet je in weten te schatten hoeveel tenten je nodig hebt. Waar mik je op met je festival? Een groot festival moet toch minstens 4 of 5 tenten hebben. Daar kun je flink wat mensen in kwijt. Ook rondom de tenten kan het flink druk worden. Zorg dat er voldoende ruimte is tussen alle tenten.

Conclusie

We hopen dat je met deze tips snel de juiste tent vindt. Veel plezier met de organisatie van je event.

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden